Ekstrak kulit pisang membantu ais krim memperlahankan kadar lebur

- Aug 10, 2018-

Ekstrak Peel Pisang Membantu Ais Krim


Kadar lebur perlahan


Penyelidik Kanada mengeluarkan nanofibrils selulosa dari kulit pisang dan menambah ais krim untuk melembutkan mencairkan ais krim.


冰激凌融化2.png

Apa yang TERBAIK?


Penyelidik di Universiti Gulver di Kanada melaporkan hasil kajian di Persidangan Kebangsaan dan Ekspo 255 Persatuan Kimia Amerika di New Orleans, Amerika Syarikat. Nanofibrils selulosa dalam kulit pisang adalah sangat kecil, seribu diameter rambut manusia. The British "Daily Mail" memetik Dr. Robin Suluaga Gallego dari University of Gulver pada 27th sebagai mengatakan bahawa mereka menambah nanofibrils selulosa dari sifar hingga 0.3 gram dalam 100 gram ais krim. Dengan bantuan peralatan analisis untuk menilai kadar lebur ais krim, didapati bahawa dengan menambahkan nanofibrils selulosa, ais krim bukan sahaja meleleh dengan lebih perlahan, tetapi juga merasai halus dan lebih lazat.

Para penyelidik mengatakan bahawa langkah seterusnya adalah untuk menganalisis sama ada jenis lemak yang berlainan, seperti minyak kelapa dan lemak susu, akan memberi kesan yang berbeza terhadap kesan menambahkan nanofibrils selulosa ke ais krim.


Banana peel extract.png

Di mana Untuk Beli EXTRACT BANANA PEEL?
Xi'an SR Bio-Engineering Co., Ltd


hubungi Kami


Tel / Fax: +86 029 81701969

whatsAPP 图片.png +86 18309206616 +86 157 38896023

Laman web: www.plantextractsr.com

E-mel: steven@plantextractssr.com