Kajian telah menunjukkan bahawa: Teh hitam mempunyai nilai pemakanan yang tinggi

- Jan 03, 2017-

Terdapat beberapa komponen berfungsi dalam ekstrak teh hitam yang dapat meneutralkan neurotoxin botulinum dan neurotoxin Clostridium. Ujian menunjukkan bahawa ekstrak teh hitam boleh ditambah ke ekstrak ham mentah, boleh meneutralkan botulinum neurotoxin.


Kajian itu juga menunjukkan ekstrak teh hitam dalam botulinum neurotoxin dengan permukaan sel terminal saraf haiwan sebelum bercampur dengan, iaitu untuk menghalang peranan neurotoxin. Kesan perencatan secara langsung berkaitan dengan kepekatan ekstraksi, semakin tinggi kepekatan, semakin besar peranannya.


Dalam kajian lanjut tentang keupayaan anti-toksin ekstrak teh hitam, toksin jenis B, ekstrak teh hitam dan supernatan ekstrak ham dicampurkan dengan kesan paralitik lumpuh senaman, dan tikus secara lisan diberikan kepada tikus. Hasilnya menunjukkan bahawa ekstrak teh hitam dapat mencegah lumpuh tikus, dan kesan ekstrak teh hitam bergantung pada kepekatan tinggi atau rendah ekstrak teh hitam. Penggunaan ekstrak teh hitam dalam makanan juga dapat meningkatkan efek antitoxic dan juga mengelakkan kemerosotan rasa makanan.

Teh hitam untuk orang ramai: wanita, pesakit sejuk, tekanan darah rendah, warga tua.

Teh hitam ditapai oleh penapaian, penapaian teh di bawah tindakan oksidase menjadi oksida merah, teh hitam. Teh hitam adalah rasa ringan, lembut, selain daripada pelbagai vitamin larut air, tetapi juga kaya dengan unsur-unsur surih kalium, apabila dibakar selepas 70% kalium larut dalam teh. Kalium telah meningkatkan peredaran darah jantung, dan dapat mengurangkan pengambilan kalsium dalam tubuh. Kerana mangan yang terkandung dalam teh hitam adalah salah satu elemen struktur tulang yang sangat diperlukan, yang sering minum teh hitam juga bermanfaat untuk kesihatan tulang. Maklumat asing melaporkan bahawa minum teh hitam biasa juga mengawal selesema, strok dan kulit

kesan kanser.

Produk yang berkaitan: serbuk ekstrak jujube, serbuk ekstrak Gardenia, serbuk ekstrak Coix

E-mel: xiansenran@163.com

Whatsapp: +8615091762980