Ekstrak blueberry boleh membantu radioterapi kanser pangkal rahim

- Aug 12, 2018-

Ekstrak blueberry boleh membantu pangkal rahim


Radioterapi kanserSatu kajian yang baru di Amerika Syarikat menunjukkan bahawa menggabungkan ekstrak blueberry dengan terapi radiasi boleh meningkatkan rawatan kanser pangkal rahim.


Blueberry .png


Terapi sinaran yang menggunakan sinar-x dan sinar gama yang bertenaga tinggi adalah salah satu rawatan biasa bagi barah pangkal rahim. Yang radiosensitizer adalah bahan kimia bukan toksik yang menjadikan sel-sel kanser lebih sensitif kepada terapi sinaran, seterusnya meningkatkan mematikan daripada sel-sel kanser. Kajian lepas telah menunjukkan bahawa terdapat resveratrol dipanggil satu sebatian dalam anggur merah, yang boleh digunakan sebagai radiosensitizer dalam rawatan kanser prostat.

Selain daripada resveratrol, blueberry juga mengandungi flavonoid dengan sifat-sifat antioksidan, anti-radang dan anti. Penyelidik di Universiti Missouri-Columbia dilaporkan dalam jurnal Hungary patologi dan onkologi mereka menggunakan ekstrak blueberry sebagai yang radiosensitizer dan digunakan garisan sel kanser pangkal rahim manusia untuk mensimulasikan terapi sinaran klinikal. Keputusan menunjukkan bahawa garisan sel kanser yang menerima terapi sinaran sahaja telah berkurangan sebanyak kira-kira 20%, manakala garisan sel kanser yang menerima terapi radiasi dan menggunakan blueberry cabutan telah berkurangan sebanyak kira-kira 70%.
Xi'an SR Bio-Kejuruteraan Co, Ltd


Hubungi kami


Tel/Fax: +86 029 81701969

whatsAPP 图片.png+86 18309206616 +86 157 38896023

Laman web: www.plantextractsr.com

  E-mel: steven@plantextractssr.com