Blueberry ekstrak membantu melawan penyakit gusi

- Jan 06, 2017-

Penyakit periodontal adalah satu kejadian yang biasa dalam orang dewasa dengan penyakit. Bakteria membentuk biofilm atau plak pada gigi, menyebabkan keradangan gusi. Beberapa gejala yang serius, yang dipanggil periodontitis, memerlukan penggunaan antibiotik. Tetapi sekarang para saintis telah menemui bahawa ekstrak blueberry liar boleh membantu mencegah pembentukan plak. Laporan jurnal American kimia masyarakat (ACS) jurnal pertanian dan kimia makanan boleh menyebabkan rawatan baru untuk periodontitis dan pengurangan penggunaan antibiotik.

Ramai orang menderita pelbagai darjah gingivitis, atau plak yang disebabkan oleh gingivitis. Gingival menjadi radang, mudah berdarah. Kalau dibiarkan, penyakit boleh berkembang menjadi periodontitis. Plak gigi mengeraskan pembentukan kalkulus, jangkitan boleh merebak ke gusi garisan di bawah kemusnahan organisasi yang menyokong gigi. Untuk rawatan, doktor gigi akan mencalarkan tartar, dan kadang-kadang perlu menggunakan antibiotik yang tradisional. Tetapi kebelakangan ini, penyelidik telah mula mencari sebatian anti-bakteria semulajadi untuk rawatan penyakit gusi. Daniel Grenier dan rakan-rakan yang ingin melihat jika blueberry polyphenols akan membantu melawan Fusobacterium nucleatum, yang sepatutnya tahan patogen bawaan, sementara Fusobacterium nucleatum adalah berkaitan dengan periodontitis salah satu bakteria yang utama spesies.


Di makmal, penyelidik diuji ekstrak blueberry liar bush - Vaccinium angustifolium Ait. Terhadap F. nucleatum. Ekstrak blueberry kaya dengan polyphenols berjaya menghalang pertumbuhan F. nucleatum, dan kemampuannya untuk membentuk biofilm. Ia juga menghalang laluan molekul yang terlibat dalam tindak balas keradangan - bahagian penting dalam penyakit gusi. Para penyelidik berkata, mereka sedang membangunkan agen lisan yang perlahan-lahan boleh melepaskan blueberry selepas menggosok gigi untuk membantu merawat periodontitis mendalam.SR BEKALAN BERKUALITI ORGANIK BLUEBERRY EKSTRAK SERBUK

Jika anda berminat dengan produk kami, sila hubungi kami pada bila-bila masa!

Lucy Lee

E-mel:xiansenran@163.com