Manfaat Serbuk Kentang Ungu Cina

- Mar 13, 2017-

Manfaat Serbuk Kentang Ungu Cina

purple-potato.jpg


Serbuk ubi jalar ungu merupakan bahan semulajadi semulajadi yang diekstrak daripada ubi jalar ungu yang ditanam secara tempatan, dan kaya dengan anthocyanin dan mineral. Serbuk ubi jalar ungu telah memelihara nutrien penuh dengan rasa khas kentang ungu, dan sesuai untuk makanan mewah memasak. Kekacang manis mengandungi sejumlah besar antosianin. Anthocyanins boleh merah, biru atau ungu bergantung kepada struktur kimia sumber, dan juga terdapat dalam makanan seperti blueberries, raspberi hitam, anggur merah dan kubis merah.


Manfaat serbuk ubi jalar Ungu

Kentang manis mengandung banyak pigmen carotenoid oren-hued. Di negara-negara di seluruh Afrika, di India dan di Karibia, ubi jalar telah ditunjukkan sebagai cara yang sangat berkesan untuk menyediakan anak-anak usia sekolah dengan jumlah vitamin A harian mereka yang banyak. Dalam beberapa kajian, ubi jalar telah terbukti lebih baik sumber beta-karotena bioavailable daripada sayur-sayuran berdaun hijau. Kerana ubi jalar terdapat di banyak negara secara maya sepanjang tahun, keupayaan mereka untuk menyediakan kita dengan antioksidan utama seperti beta-carotene menjadikan mereka makanan antioksidan yang menonjol.


Makanan tumbuhan seperti ubi keledek yang tinggi dalam kedua-dua vitamin C dan beta-carotene menawarkan peningkatan imuniti daripada gabungan nutrisi yang kuat.
Xi'an SR Bio-Engineering Co., Ltd

Lucy Lee

E-mel: xiansenran@163.com

TEL: 0086-029-86529401

Whatsapp: 0086-15091762980