EU Menilai Keselamatan Laminaria Aeruginosa Polyphenol Extract sebagai Makanan Sumber Baru

- Aug 10, 2018-

EU Menilai Keselamatan Laminaria


Ekstrak Aeruginosa Polyphenol


Sebagai Makanan Sumber Baru


Menurut Pihak Berkuasa Keselamatan Makanan Eropah (EFSA), atas permintaan Suruhanjaya Eropah, Pihak Berkuasa Keselamatan Makanan EU mengeluarkan pendapat mengenai keselamatan ekstrak Ecklonia cava phlorotannins sebagai makanan sumber baru.


昆布.png


Khumbu adalah sejenis rumpai laut dengan nilai perubatan yang tinggi, juga dikenali sebagai "hidangan hitam", "chaese", "lima palma", dan lain-lain, yang diekstrak oleh alkohol, boleh mendapatkan ekstrak yang kaya dengan polyphenols alga coklat.

Kumpulan ahli Pihak Berkuasa Keselamatan Makanan EU percaya bahawa komposisi, spesifikasi, perbezaan batch, kestabilan, dan maklumat proses pengeluaran ekstrak polifenol dari alga coklat kelp terperinci dan tidak ada masalah keselamatan makanan.

Makanan sumber baru ini bertujuan untuk digunakan sebagai suplemen makanan untuk orang dewasa yang sihat sepanjang usia 12. Kumpulan pakar EU menilai pengambilan berat badan / hari pengambilan 3.75 mg / kg sebagai selamat dengan penilaian toksikologi.

Kumpulan pakar Pihak Berkuasa Keselamatan Makanan EU juga percaya bahawa untuk remaja berusia 12-14 tahun, pengambilan harian maksimum ialah 163 mg / hari; untuk remaja berusia lebih 14 tahun, pengambilan harian maksimum ialah 230 mg / hari; untuk orang dewasa Pengambilan harian maksimum ialah 263 mg / hari.


Di manakah boleh dibeli?
Xi'an SR Bio-Engineering Co., Ltd


hubungi Kami


Tel / Fax: +86 029 81701969

whatsAPP 图片.png +86 18309206616 +86 157 38896023

Laman web: www.plantextractsr.com

E-mel: steven@plantextractssr.com