Polyphenols(EGCG) teh boleh menggalakkan penyembuhan luka kencing manis

- Aug 09, 2018-

Polyphenols(EGCG) teh boleh mempromosikan


Penyembuhan luka kencing manis


Komponen utama polyphenols teh boleh berkesan menggalakkan penyembuhan luka kulit pada tikus kencing manis dengan menghalang sasaran keradangan dalam luka kencing manis.


Green tea .png


Pada 2 Ogos, jurnal Persatuan Amerika percubaan biologi menerbitkan hasil penyelidikan pasukan Sheng Jun profesor dari Universiti Pertanian Yunnan. Komponen utama polyphenols teh boleh berkesan menggalakkan penyembuhan luka kulit pada tikus kencing manis dengan menghalang sasaran keradangan dalam luka kencing manis. Inilah dunia pertama monomer semulajadi bahan aktif mendapati untuk menggalakkan penyembuhan luka kencing manis. Keputusan penyelidikan menyediakan asas saintifik untuk pembangunan ubat-ubatan semulajadi yang menggalakkan penyembuhan luka kencing manis.


Apakah EGCG?


EGCG (Epigallocatechin gallate) adalah epigallocatechin gallate, yang merupakan komponen utama polyphenols teh hijau. Ianya monomer catechin yang diasingkan dari teh. Ia mempunyai antibakteria, antivirus, anti oksida dan anti arterial. Kesan hardening, antithrombotic, anti-angiogenic, anti-radang dan anti tumor
Xi'an SR Bio-Kejuruteraan Co, Ltd


Hubungi kami


Tel/Fax: +86 029 81701969

whatsAPP 图片.png+86 18309206616 +86 157 38896023

Laman web: www.plantextractsr.com

  E-mel: steven@plantextractssr.com