7 Manfaat Kesihatan Atas Maca

- Oct 31, 2016-

7 Manfaat Kesihatan Atas Maca


1. Maca kaya dengan Vitamin

Maca kaya dengan vitamin B vitamin, C, dan E. Ia menyediakan banyak kalsium, zink, besi, magnesium, fosfor dan asid amino.


2.Maca hace Fungsi seksual

Maca telah lama digunakan untuk menggalakkan fungsi seksual lelaki dan wanita. Ia dianggap untuk meningkatkan libido dan meningkatkan daya tahan. Ia juga telah digunakan untuk menyeimbangkan hormon dan meningkatkan kesuburan.


3. Maca mempunyai kesan kesihatan dan mood wanita

Maca telah digunakan untuk melegakan isu haid dan kesan sampingan melalui menopause. Sesetengah wanita telah menggunakannya untuk mengurangkan kekejangan, sakit badan, kilauan panas, kecemasan, perubahan mood, dan kemurungan. Seperti manfaat di atas, ini adalah anekdot dan tidak boleh digunakan sebagai perunding dengan seorang pengamal. Sekiranya anda sedang hamil atau menyusu, anda harus mengelak daripada membaca.


4. Maca boleh meningkatkan Tenaga

Ada yang mengalami peningkatan dalam tahap tenaga dalam beberapa hari sejak mula menggunakan maca. Ia juga dikenali untuk meningkatkan stamina. Ramai atlet mengambil membaca untuk prestasi puncak. Jika anda mendapati diri anda lelah banyak masa, bereksperimen dengan maca untuk melihat apakah ia membantu. Hanya sebilangan kecil boleh jadi apa yang anda perlukan untuk meningkatkan! Peningkatan tenaga mental dan fokus telah dilaporkan oleh pengguna maca, juga.


5. Maca boleh Kesihatan umum

Maca membantu kesihatan keseluruhan anda dalam beberapa cara. Ia membekalkan besi dan membantu memulihkan sel-sel darah merah, yang membantu mengelakkan anemia dan penyakit kardiovaskular. Nutrien dalam maca dapat membantu menjaga tulang dan gigi sihat dan membantu menyembuhkan luka lebih cepat. Apabila digunakan bersamaan dengan rejim latihan yang baik, supplement dengan maca dapat membantu meningkatkan massa otot.


Berhati-hati jika anda mempunyai kanser yang berkaitan dengan hormon, seperti testis dan ovari, antara lain. Sekiranya anda mempunyai masalah hati atau tekanan darah tinggi, anda harus bertanya kepada doktor atau pengamal anda sebelum mengambil bacaan.


6.Maca boleh membersihkan kulit

Ramai orang mengambil membaca untuk masalah kulit, seperti sesetengah orang yang membantu untuk membersihkan jerawat dan kecacatan. Manfaat lain yang dialami oleh sesetengah pengguna ialah mengurangkan sensitiviti kulit. Dalam cuaca panas atau sejuk, maca boleh membantu kulit menahan suhu yang melampau.


7. Maca boleh baki Mood

Jika anda mendapati diri anda mengatasi kecemasan, tekanan, kemurungan atau perubahan mood, maca boleh membantu mengurangkan gejala ini, walaupun bukti untuk ini adalah anekdot.

SR membekalkan serbuk ekstrak organik maca, jika anda berminat dengan produk kami, sila hubungi saya.

Lucy Lee

E-mel: xiansenran@163.com

WhatsApp: +8615091762980

Produk Berkaitan: Serbuk ekstrak Tribulus terrestris, ekstrak Zhi mu, Serbuk ekstrak tiram