Manfaat Tongkat Ali

- Nov 01, 2016-

Faedah Tongkat Ali


Bekalan SR berkualiti tinggi Tongkat ali serbuk .Tongkat ali masih kekal asing kepada kebanyakan orang.Mujurlah, banyak penyelidikan menumpahkan cahaya baru ke atas faedah herba, khusus untuk wanita. Berikut adalah beberapa manfaat Tongkat Ali untuk kesihatan wanita:


1.Tongkat ali powder boleh Membantu Berjuang Keuntungan Berat yang Tidak Diingini

Hormon menentukan metabolisme dan ketidakseimbangan hampir selalu membawa kepada peningkatan berat badan yang tidak diingini. Ramai daripada kita mungkin telah menerima bahawa tahap berat badan dan keletihan adalah bahagian normal penuaan; Walau bagaimanapun, ini tidak perlu berlaku. Selalunya, sebab kita mendapat berat badan hanya kerana kita terdedah kepada toksin alam sekitar yang mengacaukan keseimbangan hormon semulajadi kita. Tongkat ali boleh membantu mengurangkan berat badan dengan menstabilkan hormon, dan ini berlaku untuk lelaki dan wanita.


2. Serbuk Tongkat Ali boleh Meningkatkan Tenaga

Apabila badan tidak menghasilkan hormon yang mencukupi, atau apabila pengeluarannya menjadi lebam, ia sering boleh menyebabkan tahap tenaga yang rendah. Kerana Tongkat adalah alat yang sangat baik untuk mengimbangi hormon, ia mempunyai kesan tambahan untuk menyeimbangkan tenaga dan metabolisme. Tenaga yang meningkat juga boleh membantu untuk menyokong daya tahan semasa senaman, menghubungkan Tongkat kembali kepada penurunan berat badan dan penyelenggaraan.


3. Serbuk Tongkat ali boleh Sokongan Libido Semulajadi

Tidak kira jantina anda, rangsangan testosteron boleh menjadi cara yang berguna untuk meningkatkan nyala dan keinginan seksual. Cerita Rakyat mengatakan bahawa Tongkat Ali sangat membantu meningkatkan sensitiviti zon erogenous wanita, meningkatkan lagi sifat-sifat libidonya. Walaupun penyelidikan telah menunjukkan bahawa herba meningkatkan libido pada tikus lelaki, penyelidik percaya kesan ini juga boleh direplikasi pada wanita.


4. Serbuk Tongkat ali boleh Mempromosikan Kesihatan Skeletal

Tahap testosteron yang rendah meningkatkan peluang seseorang untuk mengembangkan osteoporosis, penyakit melemahkan yang dicirikan oleh tulang lemah, rapuh. Walaupun kalsium, vitamin D, dan magnesium semua memainkan peranan dalam kesihatan tulang, mengekalkan keseimbangan hormon adalah kunci untuk mengawal kesihatan seluruh badan. Oleh kerana Tongkat menggalakkan kepekatan testosteron serum, diyakini herba ini boleh menjadi tambahan yang berguna untuk meningkatkan dan mengekalkan kesihatan tulang yang unggul.


5. Serbuk Tongkat Ali boleh Sokongan Mood

Kajian telah menunjukkan bahawa Tongkat ali mengurangkan kortisol, hormon tekanan utama kita. Cortisol dihasilkan sebagai tindak balas kepada tekanan dan juga salah satu penyumbang utama kepada peningkatan berat badan yang berkaitan dengan tekanan. Dalam ujian klinikal, Tongkat mengurangkan ketegangan, kemarahan, dan kekeliruan. Herba ini juga boleh mengurangkan kesan tekanan harian yang dikaitkan dengan diet, tidur, dan senaman. Memori yang lebih baik juga dikaitkan dengan suplemen Tongkat ali.


6. Serbuk Tongkat ali boleh Menggalakkan Gula Darah Biasa

Mengekalkan tahap gula darah yang betul melalui diet dan senaman adalah salah satu pertahanan terbaik terhadap diabetes jenis II. Penyelidikan telah mengesahkan bahawa Tongkat Ali boleh menyumbang kepada usaha ini. Mengurangkan karbohidrat yang ditapis dalam diet, meningkatkan senaman, mendapatkan tidur yang berkualiti, dan pendedahan cahaya matahari juga sangat membantu cara untuk mengekalkan paras gula darah seimbang.


Jika anda berminat dengan produk kami, sila hubungi saya.

Lucy Lee

E-mel: xiansenran163.com

WhatsApp: +8615091762980

Produk Berkaitan: Serbuk ekstrak Astragalus, ekstrak ekstrak officinalis, ekstrak Cistanche deserticola