Akar Pine membantu menguatkan gigi

- Mar 29, 2017-

PINE ROOTS EXTRACT BANTUAN MENGUKUHI TEETH


Bercakap tentang gigi, ramai orang berasa besar. University of Illinois di Chicago, satu kajian boleh membuat anda kurang masalah pada doktor pergigian masa depan. Para penyelidik mendapati bahawa ekstrak akar pain boleh membuat gigi lebih kuat, dan membuat lubang mengisi lebih sukar untuk jatuh.Penyelidik menulis di kertas oleh American Journal of Chemistry Organic bahawa mereka menggunakan ekstrak akar Pinus massoniana ke gigi manusia dan menguji ubah bentuk mereka di bawah tekanan, dan mendapati bahawa ekstrak membuat gigi lebih kuat, Dan kesan ini dapat dikekalkan sekurang-kurangnya setahun.


Para penyelidik mengatakan bahawa ini adalah kerana kompaun dalam ekstrak akar pain dapat menguatkan dentin, boleh membuat ketegasannya sehingga 10 kali. Dentin adalah badan utama komposisi tisu keras gigi, yang terletak di dalam enamel dan lapisan dalaman simen.

Para penyelidik juga mendapati bahawa ekstrak akar pain boleh membuat pengisi resin dan lekatan gigi lebih tegas, dan dengan itu kurang cenderung untuk jatuh. "Kami mempunyai bukti jelas bahawa ekstrak itu dapat meningkatkan prestasi pelekat antara resin dan dentin," kata para penyelidik.Xi'an SR Bio-Engineering Co., Ltd

Nama: Steven Zhao

E-mel: ZHAOYANWU1994@outlook.com

* Whatsapp: 0086-1-573-889-6023