Para Ilmuwan Mengatakan Makan Serangga Adalah Baik Untuk Kesihatan

- Aug 09, 2018-

Para Ilmuwan Mengatakan Makan Serangga adalah Baik Untuk Kesihatan


Satu pasukan saintis di University of Wisconsin-Madison mendapati dalam kajian baru bahawa makan kriket adalah baik untuk kesihatan usus.


蟋蟀.png

Apa yang terjadi?


Valerie Stull, pengarang pertama kajian baru itu, berkata: "Sangat menarik untuk makan serangga. Ia adalah sumber protein yang mesra alam jangka panjang. "Para saintis juga menunjukkan bahawa serangga juga mengandungi vitamin, mineral dan lemak kesihatan.


Para saintis membandingkan data daripada dua kumpulan sukarelawan yang mengambil bahagian dalam percubaan tersebut. Satu kumpulan makanan ditambah dengan serbuk mashed. Data analisis kumpulan sukarelawan ini menunjukkan bahawa enzim metabolik mereka, yang menunjukkan fungsi sihat saluran usus, meningkat, dan protein TNF-α dalam darah yang mempengaruhi kedua-dua metabolisma lipid dan pertahanan imun dikurangkan. Selain itu, "barium meal" dapat meningkatkan jumlah hewan yang bermanfaat Bifidobacterium animalis, yang dapat meningkatkan fungsi gastrointestinal. Hasil dari kertas penyelidikan ini diterbitkan dalam Laporan Ilmiah.


Xi'an SR Bio-Engineering Co., Ltd


hubungi Kami


Tel / Fax: +86 029 81701969

whatsAPP 图片.png +86 18309206616 +86 157 38896023

Laman web: www.plantextractsr.com

E-mel: steven@plantextractssr.com