Scutellarin Mempunyai Nombor Kesan yang Tidak Anda Ketahui

- Dec 22, 2016-

Hartanah Antikanser

Ujian in-vitro dan haiwan awal telah menunjukkan bahawa beberapa fitokimia, atau sebatian berasaskan tumbuhan, dalam Scutellaria baicalensis boleh mencetuskan kematian sel awal dalam kanser tertentu, menurut Memorial Sloan-Kettering Cancer Centre. Walau bagaimanapun, beberapa kajian menunjukkan bahawa baicalin, salah satu daripada komponen tumbuhan, sebenarnya boleh melemahkan potensi antitumor ekstrak skullcap Cina. Dalam satu kajian yang diterbitkan pada tahun 2013, para penyelidik dari University of Chicago telah menyediakan ekstrak Scutellaria yang mana baesiin telah dikeluarkan dan digunakan untuk merawat sel-sel kanser kolorektal manusia dalam vitro. Dalam isu "Jurnal Antarabangsa Onkologi" pada bulan Mac 2013, para penyelidik melaporkan bahawa formula skullcap unik ini tanpa baicalin secara signifikan menghalang pertumbuhan sel malignan dan menyegerakan kematian mereka.


Hartanah Antiallergic

Berdasarkan penggunaan tradisionalnya sebagai anti-radang, penyelidik Korea Selatan mengkaji kesan Scutellaria baicalensis dalam mengurangkan reaksi yang merugikan kepada alergen yang diketahui. Mereka menjalankan ujian makmal dan haiwan untuk menilai sifat-sifat antikergik herba. Dalam sebuah artikel dalam edisi Mei 2012 mengenai "Journal of Ethnopharmacology," penyelidik mendedahkan bahawa kulit tikus yang disuntik dengan Scutellaria memperlihatkan tindak balas radang yang kurang jelas daripada yang dilihat dalam kumpulan kawalan selepas kedua-dua kumpulan itu mengalami alergen yang diketahui. Sel-sel manusia yang pretreated dengan Scutellaria menunjukkan pelepasan histamin yang sangat berkurangan apabila terdedah secara in vitro kepada alergen yang dikenali. Histamines adalah protein yang dibebaskan oleh tubuh dalam tindak balas kepada alergen.


Hartanah Neuroprotective

Strok boleh menyebabkan kerosakan yang signifikan terhadap sel-sel otak yang kehilangan oksigen semasa gangguan aliran darah ke otak, sama ada disebabkan oleh pembekuan darah atau pendarahan di otak. Penyelidik Korea Selatan menjalankan kajian haiwan untuk menilai kemampuan Scutellaria baicalensis dan empat komponen bioaktifnya untuk meminimumkan kerosakan strok. Tikus-tikus makmal di mana strok telah diinduksi telah dirawat dengan ekstrak metanol Scutellaria, serta empat komponennya: baicalein, baicalin, wogonin dan wogonoside. Dalam satu terbitan 2012 "Planta Medica," penyelidik melaporkan bahawa semua ejen kecuali baicalin sangat menghalang kematian sel-sel otak, menunjukkan potensi peranan yang kuat dalam rawatan strok.


Hartanah Antidiabetic

Kajian China menunjukkan bahawa baicalein dan baicalin, dua komponen bioaktif dalam Scutellaria baicalensis, mungkin bermanfaat dalam mengubati diabetes. Dalam kajian makmal, penyelidik merawat sel pankreas dari hamster dengan setiap fitokimia skullcap. Mereka mendapati bahawa kedua-dua bahan ini memanjangkan kadar kelangsungan hidup sel-sel ini dan juga merangsang rembesan insulin mereka di hadapan glukosa. Penyelidik menerbitkan penemuan mereka dalam edisi 2012 "Penyelidikan Bahan Lanjutan."


SR bekalan berkualiti tinggi ekstrak akar Scutellaria dengan harga yang kompetitif

E-mel: xiansenran@163.com

Whatsapp; +8615091762980