Apa Kunyit Boleh Bantu Kami

- Jul 08, 2018-

Apa kunyit boleh membantu kami?

Seperti yang kita tahu.Turmeric adalah perkara yang baik.Ia mempunyai warna yang indah.Banyak negara menggunakan ini.Seperti India.China.

Curcumin adalah sebatian kunir anti-radang. Penyelidikan lanjut juga memberitahu kita bahawa dua ubat anti-inflamasi yang popular tidak berkesan dalam merawat keradangan sebagai kurkumin dalam kunyit, dan ciri-ciri kunyit ini menjadikannya rawatan yang baik untuk gejala arthritis dan gout.

Curcumin dalam kunyit telah terbukti mempunyai kesan antikanser. Sebenarnya, kompaun ini berfungsi paling baik untuk kanser usus, kulit, payudara dan perut. Di samping itu, sifat antioksidan curcumin dapat mengurangkan bengkak dan keradangan yang biasanya dikaitkan dengan kanser. Kajian itu juga memberitahu kita bahawa curcumin boleh membuat kemoterapi lebih berkesan, dan lebih menarik adalah tindakan terpilih curcumin. Sesetengah kajian mendapati bahawa sebatian ini hanya mensasarkan sel-sel kanser, menyebabkan sel yang sihat tidak terjejas.

Antioksidan dalam kunyit dan curcumin kompaun boleh membuat keajaiban untuk kulit. Satu sudu kunyit dan sesetengah air boleh dicampur menjadi pes. Sapukan untuk menghadapi dan tahan selama 30 minit, kemudian basuh dengan air sejuk. Anda boleh mengulangi setiap hari.